Home » Blog » Betaal ik te veel voor een Volvo XC40?

Betaal ik te veel voor een Volvo XC40?

Vooraanzicht witte Volvo XC40 stockwagen

Hoe weet je precies of je nu te veel betaalt voor je Volvo XC40 stockwagen? Er zijn enkele belangrijke criteria die je moet overlopen om zeker te zijn dat je een eerlijke prijs betaalt. Met deze gids zal je precies weten naar welke configuratie je moet zoeken voor een Volvo XC40 stockwagen. Wij focussen in dit artikel naar de beste configuratie voor particulieren met een hoge marktwaarde na vijf jaar.

Motor voor Volvo XC40 stockwagens

Een grotere motor is niet altijd beter. Door de strenge Europese CO2 normen zijn grotere motoren minder interessant geworden. Een motor moet geen hybride zijn of mild-hybrid systeem om een relatief hoog marktwaarde te houden na vijf jaar. De tweedehands markt is altijd zeer waakzaam voor potentiële kosten op de motor. Als een motor heel wat elektrische componenten heeft (mild hybrid/elektrisch) of een te grote uitstoot (grote benzine/diesel motor). Dan wordt dit minder interessant voor een tweedehands koper.

Een hybride motor, de B4, is interessant als aankoop voor een KMO. Je kan deze auto leasen en zo weinig mogelijk rijtaksen betalen. Ook is de P8 AWD, volledig elektrisch, een interessante keuze voor kopers die willen leasen.

zijaanzicht Volvo XC40 stockwagen wit

Voor een particulier zou men alle hybride en elektrische varianten vermijden. Een groot reden hiervoor is de onzekere toekomst voor deze motoren. In 5 jaar tijd, zullen er veel betere elektrische wagens rijden of een nog betere hybride systeem. Tweedehands kopers willen geen risico nemen met een minder bekende motor. Herstellingen zullen moeilijker verlopen, meer kostelijk zijn enzovoort.

De beste motoren die een hoge marktwaarde zullen behouden is de T3 benzine en D3 Diesel. Beide motoren zijn zeer zuinig en modern. In de toekomst zullen ze ook gemakkelijker te herstellen zijn, doordat ze redelijke populaire/gekende motoren zullen zijn. Ook zullen er heel wat componenten op de markt beschikbaar zijn voor die motoren.

Versnellingsbak XC40: manueel of automaat?

Een manueel is bij Volvo (op papier) nog steeds efficiënter dan een automaat. Bij heel wat andere premium merken is dit nu andersom. Als je met een manueel rijdt, ben je af en toe wat lakser om te schakelen naar de juiste versnelling. Terwijl een automaat zelf voor je schakelt naar de ideale/zuinigste versnelling.

Moderne versnellingsbakken zijn ook veel aangenamer en soepeler dan vroeger. Een Volvo XC40 automaat heeft 8 versnellingen. Dit is een ideale hoeveelheid versnellingen voor een moderne auto. Dankzij de Geartronic 8 versnellingen automaat in de XC40 rij je zeer comfortabel en zuinig.

Een automaat is ook meer gewild dan vroeger. Kies dus zeker voor een XC40 met Geartronic automaat, om een betere marktwaarde te behouden dan de manuele versies.

Volvo XC40 stockwagen zwart interieur
Voorbeeld interieur Automaat

Kleur, flashy rood of saai grijs voor je Volvo?

Auto’s met een eerder felle kleur zoals rood of blauw, zijn vaak een dure optie en is iets dat de tweedehands markt gewoonweg niet meer aantrekt. Daar geven ze liever een voorkeur naar zwart of grijs.

Bij Volvo kan je enkel kiezen uit monochrome kleuren, met uitzondering van rood. Bij de Inscription uitvoering en R-Design kan je pas kiezen voor rood. Alle metaalkleuren zijn een extra optie, waaronder rood. Probeer toch rood te vermijden om een hoger marktwaarde te garanderen.

Velgen, groot of klein voor je XC40?

Met de XC40 heb je standaard 17 inch velgen. Dit zijn redelijke velgen, maar je kunt nog kiezen voor 18 inch, 19 inch, 20 inch en 21 inch velgen. Hoe groter de velg, hoe mooier de auto lijkt. Maar een te grote velg zoals 20 inch of 21 inch komt met als gevolg dat je rijkwaliteit beduidend minder wordt en dat de kosten per band duurder worden. Een ideaal formaat voor de XC40 is de 19 inch met 5 dubbele spaken, Matt Black/Diamond Cut (911) velg. Dit is pas verkrijgbaar in de Inscription uitvoering.

Linkerzijaanzicht witte Volvo XC40 stockwagen

Beste uitvoering voor Volvo XC40?

Met de Volvo XC40 heb je drie uitvoeringen: Momentum, Inscription en R-Design. Momentum is de basisuitvoering, met een eenvoudig exterieur. Als je voor de Inscription uitvoering gaat, krijg je heel wat chromen details aan de buitenkant met leren stoelen. Met de R-Design zijn exterieur elementen stoerder afgewerkt, met een zwarte kleur.

Alle uitvoeringen zijn goed, je mag naar gelang je budget kiezen voor een meer luxueuzer uitvoering. Op zich zou dit niet veel verschil uitmaken met de marktwaarde in de toekomst. Een Momentum uitvoering is veel goedkoper, dus in vijf jaar tijd zal deze uitvoering ook het minst duurste zijn.

Links R-Design, Midden Momentum, Rechts Inscription

Beste opties voor een Volvo XC40?

Een Volvo XC40 komt ruim uitgerust met heel wat standaarduitrusting. Toch zijn er hier en daar wat interessant snufjes die de waarde van je nieuwe Volvo XC40 kan verhogen. Opties zoals een Draadloos oplaadsysteem voor smartphone, Harman Kardon audiosysteem en Adaptieve cruise control, geven altijd een grote meerwaarde aan uw XC40. Dit toont ook aan, dat de auto niet zonder opties geleverd is.

Een ideale Volvo XC40 is dus…

Een ideale Volvo XC40 is uitgerust met een D3 of T3 motor met automatische Geartronic versnellingsback. Je kiest best voor een neutrale kleur zoals zwart, grijs of wit. Een premium uitvoering is optioneel naargelang je budget, indien je er toch voor gaat kies dan een Inscription of R-Design uitvoering met 19 inch velgen. Opties waarvoor je op zoek moet gaan is een draadloos oplaadsysteem voor smarphone, premium Harman Kardon audiosysteem en Adaptieve cruise control.

Achteraanzicht witte Volvo XC40

Hoe weet je of je de beste prijs hebt gevonden voor je Volvo XC40 stockwagen?

Gebruik mycarena.be om te weten of je de beste prijs hebt gevonden voor een Volvo XC40 stockwagen. Zoek naar een Volvo XC40 op mycarena, verfijn je zoekopdracht door Benzine/Diesel te kiezen, Automaat te selecteren en de kleur (zwart, wit of grijs). Op het tabblad meest afgeprijsd zie je meteen de Volvo XC40 met de hoogste korting. Vergelijk de eerste vijf stockwagens in de lijst en zie welke opties men allemaal heeft. Kies de stockwagen met de opties die wij aanraden. Klik hier, om meteen naar de mycarena pagina te gaan met de juiste selecties voor een Volvo XC40 stockwagen. De top 5 meest afgeprijsde stockwagens die je op mycarena ziet, zijn de stockwagens waaruit jij moet kiezen!

Conclusie om zeker te zijn of je niet te veel betaalt voor je Volvo XC40 stockwagen

Klik meteen hier, om naar mycarena te gaan en alle Volvo XC40 stockwagens te zien waarbij we zeker zijn dat ze een sterke marktwaarde zullen behouden in de toekomst. De top 5 wagens op mycarena zijn de meest afgeprijsde Volvo XC40 stockwagens in héél België! Kies dus uit één van die stockwagens waar je de volgende opties vindt: Draadloos oplaadsysteem voor smartphone, Harman Kardon audiosysteem en Adaptieve cruise control. Als je de juist stockwagen hebt gevonden, dan mag je contact opnemen met de dealer om de aankoop af te ronden.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.