Home » Blog » Is een Volvo XC40 een goede keuze?

Is een Volvo XC40 een goede keuze?

Heb je twijfels of de Volvo XC40 een goede keuze zal zijn? Er zijn tal van zaken die je moet overwegen vooraleer je zeker bent van je keuze. Onder andere betrouwbaarheid, kwaliteit en kosten. Laten wij alle zaken in detail bespreken.

Grijze Volvo XC40 stockwagen vooraanzicht

Is een Volvo XC40 betrouwbaar?

AutoExpress UK heeft een lijst opgemaakt met de meest betrouwbare auto’s van 2021. Jaarlijks houden ze hun eigen index bij om lezers te informeren over de meest betrouwbare nieuwe auto’s nu beschikbaar. Zij testen de wagens niet zelf, maar voeren een enquête uit door aan eigenaars van nieuwe wagens hun oordeel te vragen. Eigenaars werden gevraagd naar hun tevredenheid over de bouwkwaliteit en betrouwbaarheid van de auto die ze iedere dag rijden. In de top 10 komt als eerste de Skoda Kodiaq met 97,19% betrouwbaarheid, gevolgd door de Hyundai Kona (95,75%) en Mazda CX-5 (95,64%). De Volvo XC40 haalt nét de 10de plaats met 94,20%.

Met de nieuwe generatie Volvo op het CMA-platform, hebben ze in Zweden goed werk geleverd. Het merk in algemeen heeft een zeer goede score behaald. Dus je zou in principe met eender welk Volvo geen zorgen moeten maken omtrent betrouwbaarheid.

Is een Volvo XC40 kwalitatief?

Met de AutoExpress enquête op betrouwbaarheid werd ook gevraagd naar de kwaliteit. De auto deed het zeer goed en kwam in de top 10 meest betrouwbare nieuwe auto’s terecht. Maar is het even goed als top merken zoals BMW, Mercedes of Audi? Ons opinie is gebaseerd op tal van reviews en daaruit kunnen wij besluiten dat een Volvo XC40 even goed is als top premium merken. Het gebruik van kwaliteitsmateriaal en zacht plastiek is ruim aanwezig binnen en buiten de XC40. Ook werd er gebruik gemaakt van stof aan de deuren, om een comfortabel gevoel te geven aan alle inzittenden. Het is dus zeker even kwalitatief als een BMW X1 of Audi Q3.

Grijze Volvo XC40 stockwagen zijaanzicht

Wij begrijpen waarom de XC40 de bekendste SUV van het land is. Een zeer kwalitatief voertuig voor een competitief prijs. De Volvo XC40 ging voor Volvo een zeer belangrijk voertuig worden. SUV’s zijn zeer populair geworden. Mensen rijden liever een hoger auto, dan een lage compact wagen zoals de Audi A3 of BMW 1-Serie. Dus SUV’s zijn in de recente jaren zeer populair geworden. Sommige “SUV’s” zijn eerder een “crossover” of “jeeplike”. Dit zijn kleine compact voertuigen die een klein beetje verhoogd zijn met een SUV-carrosserie. Door de hoge toename aan deze wagens, wist Volvo dat hun goedkoopste SUV-model zeer goed moet zijn. Volvo heeft er alles om gedaan om de nieuwe XC40 zeer kwalitatief te ontwikkelen op basis van het nieuwe CMA-platform. Zo te zien is dit zeer goed gelukt!

Kosten van een Volvo XC40 stockwagen

Wat houden de kosten in voor een goedkope Volvo XC40? We beginnen eerst met de inschrijving van de voertuig en de jaarlijkse verkeersbelasting. Dan bekijken we even hoeveel het gemiddeld kost om een onderhoud te doen bij een Volvo garage voor een nieuwe XC40. Laten we ervan uitgaan dat je de goedkoopste motorspecificatie kiest voor je Volvo XC40 stockwagen. De T2 benzine motor met 129pk en een manuele versnellingsbak.

In Vlaanderen zal je voor de inschrijving van een Volvo XC40 met T2 motor 515,05 euro betalen (in 2021). De jaarlijkse belasting komt neer op 219,08 euro. Je kunt dus dit als uw minimumbedrag bepalen, alle andere grotere motoren zullen natuurlijk veel meer kosten. Op zich zal dit niet veel minder zijn, doordat alle motors bij de Volvo XC40 ongeveer in hetzelfde categorie vallen.

Volvo is geen prestatiemerk, dus het meest dat je uit een XC40 kan krijgen is niet meer dan 200pk tenzij je voor een volledig elektrisch model gaat. Een volledig Elektrisch XC40, namelijk de P8 met 408pk, kost je niks voor inschrijving of jaarlijks verkeerstaks.

Een klein onderhoud zal je 400 euro kosten, en een groot onderhoud zal je 600 euro kosten. Afhankelijk van motor en slijtage kunnen de prijzen verschillen.

Uw verzekering zou niet veel mogen verschillen dan uw huidige auto. In een ideale scenario zou je verzekering moeten dalen, doordat standaard op een nieuwe Volvo XC40 stockwagen heel wat veiligheidsopties geïnstalleerd zijn. Ook is Volvo bekend voor zijn veilige auto’s en heeft een zeer positieve reputatie onder alle Volvo chauffeurs.

Achteraanzicht van een grijze Volvo XC40 stockwagen

Samengevat: zéker een goede keuze

Een nieuwe Volvo XC40 stockwagen kopen is dus zeker een goede keuze. De auto is een van de meest betrouwbaarste nieuwe auto te koop op de markt. Volgens AutoExpress Magazine uit het Verenigd Koninkrijk scoort de Volvo XC40 op nummer 10 meest betrouwbaarste nieuwe auto. Op gebied van kwaliteit staat de nieuwe Volvo XC40 gelijk met alle andere premium merken zoals de BMW X1 of Audi Q3. Uiteindelijk zijn de kosten van inschrijving, rijtaks en onderhoud zéér laag. Zelfs uw verzekering zou veel minder kunnen worden, doordat een Volvo veiliger rijdt.

Conclusie, een Volvo XC40 stockwagen is zeker en vast een goede keuze!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.