Home » Blog » Zijn er betere alternatieven dan een Volvo XC40?

Zijn er betere alternatieven dan een Volvo XC40?

Volvo XC40 Alternatieven

Tijdens je zoektocht naar een Volvo XC40 stockwagen zal je waarschijnlijk heel wat gelijkaardige stockwagens gevonden hebben van andere merken. In deze lijst zullen wij alle alternatieven bespreken van de Volvo XC40 stockwagen.

Sportief alternatief voor een Volvo XC40 is een BMW X1

BMW is pionier in het produceren van sportieve auto’s. Indien je op zoek bent naar een sportief stockwagen alternatief voor de Volvo XC40, dan raden wij zeker de BMW X1 aan met xDrive (vierwielaandrijving). De BMW X1 is de kleinste SUV beschikbaar bij BMW, maar start weliswaar met een redelijk duur prijskaartje. De goedkoopste BMW X1 vind je aan 40,000 euro, dit is een splinternieuwe BMW X1 stockwagen met een dealerkorting inbegrepen.

BMW X1 stockwagen grijs geparkeerd naast de weg

Een BMW X1 in zijn meest sportieve karakter is pas mogelijk met een M-Sport en xDrive aandrijving. Dit is beschikbaar voor een vanaf prijs van 55,000 euro.

xDrive is een benaming van BMW voor vierwielaandrijving. Terwijl sDrive, standaard bij een BMW X1, een voorwiel aangedreven instelling is. Bij een SUV wil je toch liever met een vierwielaandrijving rijden, niet enkel voor off-road mogelijkheden maar voornamelijk voor de betere rijeigenschappen. Met vierwielaandrijving rij je veel veiliger wanneer er gladdigheid of sneeuw op de baan ligt. Hiernaast heeft een vierwielaandrijving ook een aangenamer acceleratie gevoel dat veel meer vertrouwen opwekt voor een sportief rijdynamiek.

Luxueuzer alternatief voor een Volvo XC40 is een Audi Q3

Audi staat bekend voor kwaliteit en modern design. Met een Audi Q3, heb je een zeer kwaliteitsvol alternatief dan de Volvo XC40.

Audi Q3 stockwagen oranje

De nieuwe Audi Q3 heeft een zeer elegant en tijdloos ontwerp. Aan de buitenkant kan je een Q3 zeer elegant configureren, in combinatie met geavanceerde LED-matrix voor en achterlichten. Binnen merk je meteen het verschil in kwaliteit, door alle zacht plastiek, leder en de typische Audi-knoppen.

Audi Q3 interieur knoppen

Wat zijn die “Audi-knoppen”, precies. Dit is zeer moeilijk uit te leggen, wij adviseren je om dit eerst zelf uit te testen bij je lokale Audi dealer. In principe worden exact hetzelfde Audi-knoppen gebruikt bij Bentley en Lamborghini vanwege de hoge kwaliteit. Dit zijn uniek ontworpen knoppen, waar je een zeer prettig feedback ontvangt bij het drukken daarvan. Bij de meeste auto’s heb je een normale knop, waarbij je een soft touch feedback krijgt. Dus bij het drukken van de knop, is er een bepaald “sponsachtig” feedback wanneer je diep genoeg drukt. Bij Audi krijg je dit niet, maar een meer kwaliteitsvolle feedback. Wanneer je op een Audi-knop drukt, krijg je eerst een “klik” gevolgd met een zeer minieme soft touch. De klik hoor je ook duidelijk, wat voor een zeer aangenaam ervaring zorgt.

Wat ook uniek is bij Audi zijn details in het interieur. Alle knoppen bijvoorbeeld zijn verlicht. Tijdens het rijden ´s nachts zie je alle knoppen verlicht in het rood. Al het plastiek dat je aanraakt is zacht en voelt stevig aan.

De kwaliteit bij Audi is een geheel ander niveau en dat merk je pas in alle details. Als kwaliteit een belangrijk criteria is voor jou, dan raden wij de Audi Q3 over de Volvo XC40 aan. Een Audi Q3 stockwagen is beschikbaar vanaf 36,000 euro.

Ruimer alternatief voor een Volvo XC40 is een Volkswagen Tiguan

Ben je op zoek naar toch iets ruimer dan een Volvo XC40, dan is een Volkswagen Tiguan een perfect alternatief.

Volkswagen Tiguan stockwagen in blauw groen

Een Volkswagen Tiguan is ongeveer 10cm langer met een gelijkaardig hoogte en breedte. De kofferbak van een Volvo XC40 is 413L in vergelijking met 476L in de Tiguan. Ook van binnen heeft de Tiguan iets meer ruimte dan een Volvo XC40.

Je kan een Volkswagen Tiguan kopen vanaf 30,000 euro inclusief korting. Terwijl een Volvo XC40 begint aan 34,000 euro inclusief korting. Een Tiguan is goedkoper, maar een Volvo XC40 heeft wat flair dat je bij een Volkswagen mist.

Groter alternatief voor een Volvo XC40 is een Skoda Kodiaq

Een Skoda Kodiaq is de grootste SUV dat je bij Skoda kan kopen. Maar qua prijs begint een Kodiaq vanaf 34,000 euro wat exact gelijk is aan een Volvo XC40 inclusief dealerkorting.

Skoda Kodiaq Grijs stockwagen

Een Skoda Kodiaq is 27cm langer, 2cm breder en 3cm hoger. De lengte is dus het grootste verschil en daarmee krijg je ook 150L meer plaats in de koffer. Zeker voor de prijs, is een Skoda Kodiaq als stockwagen is een zeer aantrekkelijk en voordelig alternatief. Bekijk op mycarena alle Skoda Kodiaq stockwagens en vind meteen een Karoq met de hoogste korting.

Budget alternatief voor een Volvo XC40 is een Nissan Qashqai

Indien je een Volvo XC40 wilt, maar je budget laat dit niet toe. Dan moet je zeker eens een Nissan Qashqai overwegen. Met een startprijs van 26,000 euro is een Nissan Qashai ruim 8,000 euro goedkoper dan een Volvo XC40 stockwagen. Een Nissan Qashai is even groot als een Volvo XC40. Ook heeft Nissan een sterker motor aanbod, beginnend met een 140pk benzine. Terwijl je bij een Volvo pas begint met een 130pk benzinemotor.

Nissan Qashai Blauw Stockwagen

Het enige nadeel aan een Nissan Qashai is de kwaliteit en betrouwbaarheid. Tegenwoordig rijden alle moderne Nissan wagens met een Renault motor. Het Franse merk en partner van Nissan staat onderaan de lijst in betrouwbaarheid.

Conclusie, heel wat alternatieven voor de Volvo XC40!

Wij hebben het wat duidelijker of moeilijker gemaakt om je finale keuze te maken. Wordt het een nieuwe Volvo XC40 stockwagen, of toch iets anders? Kijk eerst naar uw budget, dan geef je prioriteit aan het praktische element. Voldoet de auto naar je dagelijkse wensen? Is het ruim genoeg of juist te groot? Uiteindelijk geef je dan aandacht aan je gevoelens, hoe voel je erbij? Doet het merk/model je niks?

We raden alle lezers aan om zeker de autozoekmachine te gebruiken van mycarena. Om snel en gemakkelijk alle stockwagens over heel het land te zien!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.