Home » Prijzen van Volvo XC40 Stockwagens

Prijzen van Volvo XC40 Stockwagens

De Volvo XC40 stockwagen is de best verkochte SUV van België!

De prachtige looks van een Volvo XC40, gecombineerd met een zéér voordelige prijs, maakt een Volvo XC40 de meest aantrekkelijke SUV op de markt.

Volvo XC40 stockwagen prijs

Hoeveel kost een nieuwe Volvo XC40 als stockwagen?

Wil je een nieuwe Volvo XC40 stockwagen kopen? Dan mag je rekenen op een beginprijs van ongeveer 35,000 euro. Dan heb je een basisuitvoering met een manuele versnellingsbak. Op zich is een Volvo XC40 goed uitgerust, dus met een basisuitvoering mag je al rekenen op navigatie, smartphone integratie, elektrisch bediende achterklep, Park Assist camera, Digitale Radio DAB en sleutelloze toegang. Nog standaard opties in alle XC40’s zijn cruisecontrol regensensor, hill descent control, parkeerhulp voor en achter.

Als je een stockwagen Volvo XC40 koopt, dan mag je zeker rekenen op een voordelige prijs. Een stockwagen is splinternieuw en is onmiddellijk beschikbaar bij een Volvo dealer. Je ontvangt veel meer korting op een nieuwe stockwagen, dan bij een identieke bestelling af fabriek. Om het je eenvoudiger te maken, zou je best gebruik maken van autozoekmachines zoals mycarena. Op mycarena.be kan je meteen alle stockwagens zien van verschillende merken en dus ook Volvo. Neem gerust een kijkje op de site van mycarena, selecteer een Volvo XC40 en zie meteen de beste deals.

Een goed uitgerust Volvo XC40 is beschikbaar voor een prijs vanaf 43,000 euro, zoals een Volvo XC40 R-Design D3 Geartronic. Reken dus op een extra investering van 8,000 euro aan uitvoering en opties om een goed uitgerust Volvo XC40 te mogen rijden. Dit bedrag is inclusief een korting van ongeveer 10 tot 12%.

Hoeveel korting kan je krijgen op een nieuwe Volvo XC40 stockwagen?

Op een nieuwe stockwagen kan je heel wat korting krijgen en dus zeker op een nieuwe Volvo XC40 stockwagen. Op iedere stockwagen krijg je korting, bij de sommige meer dan een ander. Dit is ook zwaar afhankelijk van merk, bijvoorbeeld BMW geeft heel wat korting in vergelijking met andere merken.

Eerst moeten we begrijpen hoeveel korting Volvo geeft op zijn stockwagens. Hiervoor zullen wij mycarena.be gebruiken om snel te kunnen zien hoeveel korting je per model krijgt bij Volvo. Laten we beginnen met de SUV-varianten van Volvo, alle XC-modellen dus. De huidige XC90 dat in 2022 wordt vervangen met een nieuwer model heeft 16% korting. De XC60 met de meeste korting op mycarena krijgt 16% en ten slotte de XC40 met 13%.

Dan hebben wij nog S-modellen (Sedan) en V-modellen (Break). Op een S-model krijg je tot wel 20% korting met een S90 en 14% met een S60. Tenslotte heb je ook nog een V90 met bijna 18% korting en V60 met 15% korting.

Als men dit even bestudeerd, zal je zien dat oudere modellen die binnenkort vervangen zullen worden tot bijna 20% korting krijgen. Op zich is dit niet veel korting in vergelijking met andere merken zoals BMW, waar men tot wel 30% korting kan gaan. In ieder geval, hieruit kunnen wij zeker besluiten dat een Volvo XC40 op een duur ook voor 20% korting beschikbaar zal zijn. Maar wanneer krijgt een Volvo XC40 zo veel korting? Dit kunnen wij schatten door de levenscyclus van een Volvo model te berekenen.

Volvo heeft zeer weinig modellen uitgebracht en dat komt voornamelijk door hun minder sterke marktaandeel. Volvo heeft in het verleden in de achtergrond gestaan, wat in de laatste 5 tot 10 jaar sterk is veranderd door de komst van de laatste nieuwe XC90. De eerste XC90 kwam uit in 2002 en bleef in productie tot in 2014. Voor modellen dat het beter deden in verkoop zoals de S90, werd er een nieuw model uitgebracht ieder 3 tot 5 jaar. Met de nieuwe “Thor” generatie van Volvo, verwachten we een identiek hetzelfde trend. De huidige XC90 kwam uit in 2015 en is nog steeds in productie. We verwachten een nieuw model in 2022, dus na 7 jaar zal de XC90 vernieuwd worden. Je mag er dus vanuit gaan dat de levenscyclus van een Volvo wagen tussen 5 tot 7 jaar kan zijn.

De Volvo XC40 kwam uit in 2018, dus een nieuw model kunnen we verwachten tussen 2023 en 2025. Pas in 2023 mag men ervan uitgaan dat een Volvo XC40 met de hoogste kortingen beschikbaar zal zijn. De hoogste korting voor een Volvo XC40 zal niet meer dan 20% zijn.

Is er een Volvo XC40 alternatief voor dezelfde prijs?

Bij BMW en Audi kan je een Volvo XC40 alternatief vinden. Bij BMW is het de X1 en bij Audi vind je de Q3 terug als perfect alternatief voor de XC40. Beide alternatieven vallen ruim 10,000 euro duurder uit dan de Volvo XC40. Máár, bij BMW krijg je nu bijna 20% korting en wanneer de X1 ter vervanging komt zal de huidige X1 verkocht worden met 30% korting. Audi geeft momenteel 17% korting, wat in de toekomst ook kan stijgen naar 22%.

Voor exact hetzelfde prijs zal je naar een Audi Q2 moeten kijken. Bij BMW is er helaas geen kleiner alternatief dan een X1. Bij Volkswagen heb je een beter alternatief in prijs en dat is de Volkswagen T-Roc. Een nieuwe Volkswagen T-Roc is beschikbaar vanaf 23,000 euro wat 10,000 euro goedkoper is dan een XC40. Met het verschil kan je een T-Roc goed uitrusten en met 30,000 euro heb je een zeer goed uitgeruste T-Roc.

Op het gebied van kwaliteit is de BMW X1 en Audi Q3 een gepast alternatief voor de Volvo XC40. De markt competent prijs van een T-Roc maakt alles wat ingewikkelder.

Samengevat

Om de beste prijs te vinden voor een Volvo XC40 stockwagen raden wij mycarena.be aan. Een XC40 kan maximaal 20% korting krijgen en zal vanaf 2023 vernieuwd worden (lancering nieuw model). Een alternatief voor dezelfde kwaliteit vind je bij een BMW X1 of Audi Q3. Alhoewel is een Volkswagen T-Roc een beter alternatief voor dezelfde prijs.